Yoga – trening for kropp og sjel

Denne eldgamle, holistiske treningsformen kan forandre kroppen din fullstendig

Legg fra deg mobilen et øyeblikk, og sett deg godt til rette, med rett rygg og hendene i fanget. La tankene dine hvile, lukk øynene, og pust inn, langsomt og dypt. Fyll lungene helt med luft. Pust deretter ut mens du teller til seks. Gjenta, og åpne øynene sakte.

Hvordan føler du deg?

Selv en 30-sekunders øvelse som denne, viser hvor bra det kan være for kropp og sjel å ta en pause fra hverdagen, fokusere på kropp og pust, og bare være sammen med ditt indre jeg på et rolig sted. Helt siden den eldgamle treningsformen yoga først ble populær i den vestlige verden på 60-tallet, har enormt mange mennesker hatt glede av yogaens filosofi om forbindelsen mellom kropp og sjel. Denne livsstilen har som mål å gi deg en sterk, spenstig og fleksibel kropp, og et klart og medfølende hode.

Selv om de fleste av oss ikke ruller sammen mattene våre og går til yogaundervisning for å øke vår indre forståelse, kan det å gi deg selv tid og rom til å strekke ut og styrke kroppen i stor grad påvirke psyke og følelsesliv. Det handler ikke bare om å få sterke muskler og en slank yogakropp. Tar du deg jevnlig tid til å gi kroppen oppmerksomhet og lytte til dens behov, vil du også bli mer bevisst din egen kropp (noe som igjen kan hjelpe deg med å forebygge sykdom). En jevnlig tur på yogamatten vil også gjøre deg mindre engstelig, mer stabil i humøret og bedre i stand til å takle stress. Ny forskning viser at regelmessig yogatrening gir enormt store helsefordeler – alt fra å redusere betennelsestilstander i kroppen til å dempe ryggsmerter.

Det finnes mange former for yoga du kan prøve – fra atletisk ashtanga til svett bikram, spirituell og hipp jivamukti til rolig yin. Kanskje må du prøve deg litt fram før du finner en stil du liker og en lærer du er komfortabel med, men det er verdt å bruke litt tid på å finne ut hva du liker best! Når du har funnet et kurs som passer for deg, håper vi du får oppleve dyptgripende fordeler som gir deg økt livskvalitet og velvære.

«Regelmessig yogatrening gir enormt store helsefordeler – alt fra å redusere betennelsestilstander i kroppen til å dempe ryggsmerter»

Du kan lese mer i bokasinet 10 minutter med Yoga.