Å vekke de døde

I 2012, under musikkfestivalen Coachella, ble publikum veldig overrasket og forbauset da rapperne Snoop Dogg og Dr. Dre ble forenet på scenen med musikeren Tupac Shakur (som døde i 1996). Ved å bruke videoopptak, dataanimasjon, kroppsdubletter og teknologi for bevegelsesopptak er det nå mulig å digitalt vekke avdøde artister opp fra de døde og bringe dem tilbake til scenen.

Denne illusjonen ble lagd ved hjelp av Musion Eyeliner. Liz Berry, direktøren ved Hologramica, forteller hvordan disse utrolige animasjonene ble produsert og projisert. Du trenger et sammenhengende opptak i HD-video der hele kroppen er med. Dette kan man få til ved å gjøre et filmopptak. Eventuelt kan du være heldig å finne et eksisterende opptak av noen som du ikke kan filme.

Man kan også bruke dataanimasjon. Noen ganger er det en blanding. Frank Sinatra ble blant annet lagd ved hjelp av både et gammelt opptak og en ny film hvor dataanimasjon ble brukt til å kombinere de to til et hologram som så levende og ekte ut. .Alle elementene i presentasjonen må føles ekte. Lyset, den viktigste enkeltfaktoren, må være riktig. Jeg starter med å utforme selve scenen. Alt det fysiske utstyret på scenen blir plassert ut nøyaktig og på riktig sted. Noen overveielser er rent tekniske, andre er mer kreative. Ta et godt bilde, og forbedre det ved å finne måter å blande det ekte sammen med det virtuelle uten at det synes.