Poker: Ta del i historien

Poker er blitt spilt i to hundre år, på flere kontinenter og i utallige kulturer, og har fristet både unge og gamle spillere til å lure andre og slå oddsen. Men uansett hvordan spillet har forandret seg, er kjernen alltid den samme.

Poker har en rik arv. Når du setter deg bak pokerbordet, er du en gambler på en elvebåt i New Orleans i 1829. Du er en gruvearbeider under gullrushet, som får tiden til å gå ved å spille femkorts poker for to cent per hånd. Du er et medlem av Pennsylvanias infanteriregiment nr. 114 i 1864, og ber om at straighten din holder og at borgerkrigen slutter. Du er en doktor i Chicago, somsniker deg inn i bakrommet på en saloon for en runde i 1901. Du kanaliserer legender fra 1900-tallet som Johnny Moss, Amarillo Slim, Linda Johnson og Puggy Pearson.

Du kommer inn i det 21. århundre ved å se ukjente Chris Moneymakers banebrytende WSOP-seier i 2003. Du fantaserer om å slutte i jobben for å selv bli profesjonell pokerspiller.

Fra 1829 til i dag har poker stadig vært et inkluderende spill. Fra bestemødre og aksjemeglere til sauegjetere og pubeiere, fra frisører og bakere til regnskapsførere, presidenter og bønder – det finnes lidenskapelige kortspillere overalt i verden, og alle har én ting til felles.

Pokerspillere drømmer om storhet. Om seier, om heder og ære. Enten det er på nettet eller i en ekte turnering, enten man er pensjonist med stokk eller en ung jypling med solbriller og hettegenser; innerst inne higer vi alle etter å vise hva vi er gode for, slik at vi på en eller annen måte kan seire i dette forførende, nådeløse sjansespillet.

I dette kapittelet vil du lære deg begrepene som er kjent for alle seriøse spillere, og hvordan du kan bli en selv. Du vil lære gode starthender og hvor du vil trives best – i cash games eller turneringer, på nettet eller rundt et bord. Vi vil diskutere hvordan du kan utnytte bordposisjonen, hvordan man forteller en overbevisende «historie», i tillegg til hvordan du kan arrangere et home game, og andre måter å komme i gang. Du vil lære om bordskikker og hvordan man spiller spilleren. Og framfor alt vil du lære hvordan man vinner.