sleeping mother fucked by her son while her husband sleeping free porns daree feelings body freesh snd kissing full moment sex video college mein pass hone ke liye kya karna desi sex video young chubby school girls in sports spandex and dance photos

Slik går du deg til bedre helse

Når du går, brenner du kalorier, men gåtrening kan by på langt flere helsefordeler enn vekttap alene.

Tekst: Sharon Liao og Michele Stanten

Du er sikkert allerede klar over at gange er en smart måte å gå ned i vekt på. Du forbrenner faktisk opptil 400 kalorier på en times gange. For å nå målet ditt om vektnedgang, er det ikke imidlertid bare én vei å gå. “Når du går, har det stor innvirkning på både sinnsstemning og følelser, noe som igjen påvirker spisevanene dine,” sier ernæringsfysiolog Sharon Richter i New York. Når du går, bygger du muskler, og det holder forbrenningen oppe gjennom hele dagen. Les videre og oppdag gåtreningens mange fordeler!

1 Mer energi

Enten du ønsker å få tilbake ditt unge, energiske deg eller du trenger en dytt i riktig retning, er trening den beste og naturligste medisin. Etter en snau 20 minutters moderat/intensiv treningsøkt, kan den gode følelsen vare opptil 12 timer, ifølge en studie fra Universitetet i Vermont. Og voksne som går i 30 minutter fem ganger i uken rapporterer at de har mer energi til å greie hverdagen; de føler seg sunnere, og har høyere selvtillit enn dem som ikke går jevnlig, ifølge forskere ved universitetet i Saint Louis.

2 Bedre humør

Hver gang du går, frigjøres hormoner som reduserer stress og gjør at du føler deg vel. En studie fra Universitet i Austin, Texas, viste at bare 30 minutters gange kan føre til midlertidig forbedring av selv alvorlige depresjoner. Folk som gikk regelmessig oppga en 85 prosents energiøkning og 40 prosent bedret psykisk helse, sammenlignet med deltakere som holdt seg i ro. Den psykiske effekten varte i ca. en time.

3 Mindre søtsug

Når du går, får du økt energi, og det kan hindre deg i å gripe etter sjokoladen om ettermiddagene. Som andre treningsformer kan gange også få endorfinnivået til å stige, noe som gjør at du føler deg bedre, sier Richter. Dette kan motvirke suget etter noe søtt og karbohydratrikt, som kroppen ofte har når du føler deg “på felgen”.

I et forsøk ved Universitetet i  Exeter fikk 25 personer som liker sjokolade gjennomføre en prøve eller holde i en sjokolade etter en 15 minutters gåøkt eller sitteøkt. Resultatet var at deltakerne som gikk følte mindre stress før prøven og de som holdt i sjokoladen hadde mindre lyst på den i forhold til de sittende sjokoladeelskerne.

4 Bedre søvn

Dårlig søvn er ofte en årsak til overvekt. Studier viser at når man ikke får nok søvn, produserer kroppen mindre leptin, hormonet som regulerer metthetsfølelsen. Samtidig fører søvnunderskudd til at det sultstimulerende hormonet ghrelin øker. Dermed er det ikke overraskende at en studie publisert i  American Journal of Epidemiology viser at personer som sover gjennomsnittlig fem timer eller mindre per natt, har 15% større sjanse for å bli overvektige enn de som får minst syv timers søvn. (Og er du alltid trøtt, har du sannsynligvis ikke lyst til å trene.)

Gåtrening kan bidra til en bedre og høyst viktig nattesøvn.  Det beste er å legge treningen til morgenen: En studie publisert i Sleep viser at personer som beveget seg om morgenen, sovnet raskere om kvelden og sov bedre gjennom natten.

5 Mer muskler

Muskler generelt forbrenner rundt tre ganger så mange kalorier som fett for å holde kroppen i gang. De øker også forbrenningen – motoren som svir av kalorier og er drivkaften til alt kroppen gjør, fra å pumpe blod, fordøye mat og bevege seg. Dessuten: Muskler er mye fastere enn fett, så når du bygger kroppen, vil du antakelig etter hvert merke det på hvordan klærne sitter, selv om du ikke går drastisk ned i vekt.

6 Sunnere tanker

Når du går deg en tur, gjør du noe godt for kroppen din. Denne enkle handlingsviljen gir deg mot til å gjøre mer: Du blir mer motivert til å velge sunn mat, sier Richter. Du blir inspirert til å velge en god salat i stedet for pasta carbonara til middag. Og gåtrening fremmer selvbeherskelsen mer enn noen annen annen trening, forklarer  Richter. Etter en gåtur vil du sannsynligvis ikke føle at du “fortjener” en kaloririk belønning, noe du kanskje gjør etter en anstrengende løpetur eller boot camp-time.

7 Mindre fysen

Når du tar deg en gåtur etter middag, er det en måte å holde seg unna småspisingen på. “Det er en typisk slankefelle,” sier Richter. “Mange spiser sunt hele dagen, men så fort kvelden kommer, småspiser de frem til leggetid, uten å tenke over det.” Forskere ved Brigham Young University fant faktisk ut at personer som sluttet å spise etter kl. 19 i to uker gikk ned en halvkilo, mens de som ikke gjorde det, gikk opp like mye. “Å gå signaliserer at spisetiden er over,” sier Richter. Du kommer deg ut av sofaen og vekk fra bevisstløs knasking på kjeks.

8 Mindre stresspising

Griper du etter potetgullposen når presset øker? Slipp posen og kom deg ut!  Når du går, slipper stresset tak i deg. En svensk studie viser at kontorarbeidere som spaserte i 30 minutter i lunsjen følte seg mer avslappet og opplagt resten av dagen enn de som ikke gikk. Ikke tid til det, sier du? Studien avslører at til og med en 15 minutters gåtur hadde positiv effekt.

Artikkelen er hentet fra bokasinet Gå deg i form.