Murder, Inc. tar saken

New York, USA, 5. September 1936.

Taxisjåfør Irving Ashkenas spiller et farlig spill – og taper

Taxisjåfører er kjent for å være snakkesalige, men på vei til Upstate New York hadde 34-årige Irving Ashkenas stilt et spørsmål for mye.

Klokka seks på morgenen fant en melkemann sjåføren liggende med ansiktet i været ved siden av den tomme taxien sin i oppkjørselen til Paramount Manor Hotel. Under hodet hans hadde en mørkerød dam av blod trukket ned i grusen. Ashkenas var blitt skutt fire ganger i hodet og brystet av en gjerningsmann utenfor bilen, og én gang av en person som satt i passasjersetet. Han var også knivstukket åtte ganger.

Ashkenas var ute på prøve etter å ha sonet 15 år i Sing Sing for drap. Dette var «dødens posisjon» for drosjekusken, som opplevde å bli presset både fra lovens menn og de lovløse. Han foretrakk førstnevnte og tystet villig vekk på Louis «Lepke» Buchalter som var leder for den amerikanske mafiaens egen innsatsgruppe for drap og sanseløs vold; Murder, Inc.

Ifølge en rapport fra 1951 hadde den litauisk-amerikanske drosjesjåføren blitt i overkant ambisiøs. Han hadde kjørt til Catskills for å foreta noen undersøkelser på egen hånd.

Buchalter hadde beordret at han skulle «tas ut», så Ashkenas’ skjebne var beseglet. På veien ble han praiet av Allie Tannenbaum, Harry «Pittsburgh Phil» Strauss og Irving «Big Gangi» Cohen. Det ble hans siste tur.