Hytte med soverom under vann

Snart kan du sove godt under havets overflate i Dubais nye luksusvillaer.

I tillegg til at du kan ta heisen til topps i den høyeste skyskraperen i verden, vil Dubai snart la deg nå store dyp også. En ny luksusvilla kalt «Den flytende sjøhesten» har soverom under vann med praktfull utsikt over det omkringliggende marine livet under bølgene.

De 42 enhetene beskrives som en båt uten framdrift som flyter på sin egen lille flekk på sjøen i Persiabukta. Dette er bare en kort båttur fra Dubaikysten. Det er to etasjer over vannet  som inneholder kjøkken, stue og solterrasse. Du får jacuzzi med glassbunn og et nedsenket soverom slik at du kan sove i ditt eget akvarium. 

Snart kan du sove godt under havets overflate i Dubais nye luxusvillaer.

Redder sin navnebror sjøhesten

Foruten å gi fantastisk innkvartering for de som er heldige nok til å ha råd til et opphold, har «Den flytende sjøhesten» også som mål å bidra til å beskytte sin truede navnebror. Kleindienst Group – selskapet bak prosjektet – vil skape et kunstig korallrev under luksusboligene som skal være et beskyttet område der sjøhesten kan leve og formere seg.

Statusen for mange sjøhestarter er ukjent, men noen f. eks. den gigantiske stillehavssjøhesten og Hippocampus spinosissimus (pinnsvinsjøhest) er klassifisert som truede. En av de viktigste årsakene til nedgangen er handel med sjøhester som brukes i kinesisk medisin. De skal både virke som afrodisiiakum og skal ha foryngende egenskaper.