Yoga: finn ditt senter

Ryggraden danner grunnlaget for yogaøvelsene. En sterk og sunn ryggrad vil gjøre deg i stand til å takle et hektisk liv.

Hvis ryggraden din er sterk, er du sterk. Ettersom den er midt i kroppen sørger den for stabilitet, absorberer støt, gir fleksibilitet og beskytter nervesystemet. Når ryggraden er i balanse kan du senke skuldrene, åpne brystkassen og frigjøre nakken. Da er du klar for hva enn dagen måtte bringe.

Denne nære forbindelsen mellom ryggrad og egen kraft finner vi til og med igjen i språket vårt. Hvis en person mangler mot eller viljestyrke sier man at han mangler ryggrad. Den viktigste delen av en idé, organisasjon eller sosial struktur kalles ofte ryggraden. Yoga kan forbedre helsen i ryggraden på mange måter.

Når bevegelsesområdet opprettholdes gjennom å bøye fremover, bakover, sideveis og vri deg, holder du ikke bare ryggraden fleksibel, men du støtter funksjonaliteten til ryggskivene også. Disse svampstrukturene beskytter og skiller ryggvirvlene og absorberer støt, men for å kunne gjøre jobben tilfredsstillende må de være godt hydrert.

 

«Ryggraden forlenges gjennom kombinasjonen av styrken i tyngdekraften, pusten og vår målrettede intensjon.»
Donna Fahri