Bli en bedre fotograf

Tips og råd om hvordan du tar perfekte bilder av alle motiver.

Komposisjon

En god komposisjon er nøkkelen til et flott bilde. Komposisjonen din skal få betrakteren til å ønske å se lenge. Bildet må engasjere, samtidig som det er behagelig for øyet.

Å komponere noe som egentlig bare er et lite utsnitt av virkeligheten, er ikke alltid like lett, men det blir enklere hvis du kjenner noen grunnleggende regler. Å vite hvordan du balanserer en komposjon, er én ting, og å vite hvor du skal sette interessepunktet, er helt avgjørende for at resultatet skal bli bra.

På de neste sidene skal vi lede deg gjennom noen av de eldste reglene for komposisjon, som ble utforsket av de største malerne gjennom historien. Du kan bruke de samme teknikkene i fotografiene dine, uansett sjanger. Lær hvordan du tar bilder med grunnreglene i bakhodet, inkludert tredjedelsregelen, ledelinjer og det gylne snitt. Vi viser deg også tre av de beste måtene å forbedre feilaktige komposisjoner i Photoshop.

De følgende reglene kan brukes i alle situasjoner og med hvilket som helst kamera. Ta en titt på våre bildeeksempler for inspirasjon, følg reglene, og begynn å lage noen flotte komposisjoner med kameraet på egen hånd.