Yoga: solhilsen

En solhilsen er super oppvarming, eller en herlig måte å begynne dagen på. Disse øvelsene gir deg styrke, utholdenhet og fyller deg med energi!

Solhilsen, kjent som Surya Namaskara på sanskrit, består av en rekke posisjoner med flytende overganger. Øvelsene forbinder kropp, pust og tanker, og gir deg masse energi.

Det føles kanskje som om de ikoniske asanaene er gjennomsyret av historie, men disse sekvensene er faktisk relativt nye i yogaverdenen. Den eldste, kjente teksten som beskriver solhilsenene, er fra 1934. Forfatteren het Krishnamacharya og regnes av mange som den moderne hathayogaens stamfar.

Det finnes flere måter å gjøre solhilsen på, men alle aktiverer kroppens store muskelgrupper. Øvelsene er derfor fine å bruke som oppvarming før trening. Solhilsen gir deg styrke og utholdenhet. Det er et supert hjelpemiddel for å få en friskere ryggrad, fordi gjentakende sammentrykking og strekking av ryggvirvlene virker smørende på hver enkelt virvel. I boken vil du finne alle posisjonene du trenger for å gjøre solhilsen og tre ulike serier. Velg den som passer kroppen din best her og nå, og gjør tre til fem repetisjoner. Husk å synkronisere øvelsene med pusten, og la pustens tempo bestemme hver enkelt bevegelse.

Du kan lese mer i bokasinet 10 minutter Yoga.