Treningsslynge

Slyng deg vekk fra kjedelig trening med små resultater. Disse programmene bygger styrke, øker fleksibiliteten og styrker og former mage, rygg – ja, egentlig alt.
Jen Sinkler

Kanskje du har sett de dinglende reimene på treningssenteret og tenkt: Når begynte de egentlig med SM-timer her?

De er faktisk slyngetreningssystemer, og det finnes noen fantastiske grunner til å spenne seg fast: Innretningene utnytter kroppsvekten og tyngdekraften til å turbolade grunnleggende knebøy og utfall, og utfordrer musklene på en ny måte. Og de vil gjøre noe med magemusklene dine: «Nesten alle øvelser på en slyngetrener aktiverer kjernen mer enn tradisjonelle øvelser gjør, fordi de krever mye mer balanse», sier styrke- og kondisjonsspesialist Todd Durkin, eier av Fitness Quest 10 i San Diego, som har utarbeidet dette programmet eksklusivt for Women’s Health.

Ønsker du deg en skikkelig sexy rygg også? Ikke noe problem. «Du trener hele ryggen gjennom drabevegelsene, som er vanskelige å kopiere ved å bruke kroppsvekten alene», legger Durkin til. En siste bonus: Du trenger ikke engang å dra hjemmefra for å bruke et – du kan kjøpe et bærbart system som TRX for ca. 1600 kr (sjekk trxtraining.com) og enkelt henge det på en dør. Er du med?

Du kan lese mer i bokasinet Women’s Health treningsguide 2018.