Slik blir du verdensmester: alligatorbryting

Så store tenner du har …

Alt du trenger å gjøre, er å legge haken på toppen av nesen til partneren din, strekke ut armene og holde stillingen. Klarer du det, er sjansen stor for at du blir verdensmester. Det eneste problemet er at partneren din er en illsint amerikansk alligator med munnen full av sylskarpe tenner.

Det kan høres ut som et mareritt av en feberfantasi, men alligatorbryting er faktisk en historisk sport som Seminole- og Miccosukeeindianerne begynte med for flere hundre år siden. James Holt – en indianer hvis familie hadde hatt brytekamper med dyrene i flere tiår – oppgraderte de historiske kampene til konkurranseshow. Antakeligvis begynte det hele slik: «Vil noen spille en omgang bridge etter middag i kveld?» «Nei, mamma, jeg har en bedre idé … ».

Dette er naturligvis ikke noe du bare kan begynne med på egen hånd. Sjansen er nemlig relativt stor for at du taper den første omgangen. Derfor bør du heller dra til Florida, til en profesjonell trener i alligatorbryting. Da kan du holde øynene åpne mens du trener sammen med en alligator som har munnen teipet godt igjen. Hvis du består treningen, kan du deretter slå følge med de andre konkurrentene til konkurransegropen der de illsinte monstrene befinner seg.

Det første du må gjøre, er å få alligatoren din opp på land fra et dypt basseng. Nå er tiden inne for å danse med døden og gjøre noen vågale stunt. Bevegelsene dine kommer til å bedømmes ut ifra fem ulike kriterier: Alligatorens aggressivitet, bryting i vann, bryting på land, stilen din og stuntenes vanskelighetsgrad. Som om ikke dette var vanskelig nok, har du bare åtte minutter på deg til å bevise at du er en bryter i verdensklasse.

Hvis du vinner, får du både penger og ære, og ikke minst berømmelse fra de 2500 publikummerne. For ikke å snakke om den gode vissheten om at du fortsatt lever.

Du kan lese mer i bokasinet Slik blir du verdensmester.