Romaskin

En intens kardiotrening som ikke krever tredemølle? Ja takk! Den gammeldagse romaskinen kan være din billett til å komme i bedre form.
Marissa Gainsburg

De er en viktig del av de fleste CrossFit-sentre. Det finnes trendy gruppetimer til deres ære. Joda, romaskinene som en gang samlet støv i treningsstudioene, er tilbake for fullt – og det er godt nytt for kroppen din.

Med ett rotak kobler du inn legger, hamstrings, muskler på forside lår, magemuskler, setemuskler, ryggmuskler, skuldre, biceps og triceps – totalt bruker du 70 prosent av alle musklene i kroppen. Og du kommer ikke bare til å bli strammere: Forskning viser at du kan knuse flere kalorier i en økt på dette apparatet enn på en ellipsemaskin eller sykkel når du svetter på samme intensitetsnivå. Dessuten har roere generelt noen av de høyeste VO2max-nivåene, på samme måte som langrennsløpere, noe som betyr at de er aerobisk i bedre form enn mange idrettsutøvere. «Roing er en god test på styrke og utholdenhet», sier olympisk gullmedaljeroer Erin Cafaro MacKenzie. «Hvis du er supersterk, men ikke har masse aerobisk utholdenhet, vil du kjenne det i lungene. Har du utholdenhet, men ikke styrke, vil du kjenne det i bein og armer. Roing vil vise deg hvor svakheten din ligger.» Inntil den blir din styrke. Så – har vi solgt deg til din nye treningsbestis? Tenkte nok det.

Svi av enda flere kalorier

Pass på at du lener deg tilbake til klokka 1 eller 2 på slutten av hvert rotak – da kan du forbrenne 15 prosent flere kalorier, ifølge forskning i Journal of Human Kinetics.

Du kan lese mer i bokasinet Women’s Health treningsguide 2018.