Prøv denne 18-minuttersøkten!

Vår nye favorittøkt reduserer både de vanlige treningsproblemene (ikke tid, ikke noe treningssenter, ingen motivasjon) og magen, rumpa og beina.
Marissa Gainsburg

Språkforskere og nevrologer har ofte spekulert i at grunnen til at så mange innflytelsesrike videoer med foredragsholdere går viralt, er at de holdes innenfor en 18-minuttersgrense – lenge nok til å være meningsfulle, men korte nok til ikke å kjede vettet av deg.

Vårt nye treningsprogram, All in 18, er basert på de samme ideene og gir deg kjappe økter som beviselig reduserer fett og styrker og former kroppen fra topp til tå innenfor denne magiske tidsrammen. Vi engasjerte en av de beste til å føre an: trener Idalis Velazquez. Velazquez har grunnlagt sitt eget personlig trener-firma, IV Fitness, og er også en Instagram-stjerne (for ikke å nevne tidligere topp fem-finalist i WHs Next Fitness Star-konkurranse!). Hun viser oss hvordan vi kan gjøre ideer til virkelighet.

Hun er dessuten mamma med liten tid til seg selv, så hver øvelse er utviklet med travle kvinner i tankene. Økten er kjapp, krever et minumum av utstyr hjemme (et minibånd og noen manualer) og kan tilpasses ethvert formnivå. Og den går løs på områdene vi strever mest med: lår, midje, rumpe og baksiden av armene. «Etter at jeg fikk min andre datter, hadde jeg en periode da jeg ikke trente så ofte som jeg pleide, og jeg mistet styrke og fasthet i disse «problemområdene», sier Velazquez. «Jeg eksperimenterte med forskjellige metoder til jeg fant ut at å bruke motstandsbånd i øvelser med høy intensitet gjenoppbygget og omformet kroppen min.» Flere år senere har komboen hjulpet henne til å beholde den kroppen – og nå får du den hemmelige oppskriften.

Vitenskapen lyver ikke: Studier viser at strikk øker muskelaktiveringen med ca. 20 prosent, spesielt i baken (den største kaloriforbrennings­maskinen i kroppen), så hver repetisjon er gjort så stor som mulig. Og motstandsintervallene i høy intensitet? Forskning fra North Dakota State University antyder at de kan forbrenne dobbelt så mange kalorier som man tidligere trodde – mer som 26 per minutt. Det må sies at økten er tøff, men Velazquez heier på deg!

Du kan lese mer i bokasinet Women’s Health treningsguide 2018.