Poker: Skap din framtid

Pokermestere bruker tiden sin godt – som vil si at de ikke bare tenker på nåtiden. Straks spillere som Annette Obrestad, Scott Seiver, David Williams og Erik Seidel ser på hullkortene, begynner de å tenke på kommende budrunder.

Dette er én av tingene som gjør en spiller til en mester – de tenker på framtiden og jobber for å forme den ved å gjøre overlegne beslutninger helt fra begynnelsen av.

Etter hvert som du blir flinkere, bør du ta deg god tid og bli vant til å se framover. Poker kan føles rigid, med forestilte regler om hvordan, når og hvor mye man skal by, hvem som handler først, hvordan man vinner, og mer. Men denne strukturelle overflaten er kun én dimensjon. Poker tillater (og oppfordrer) til å ta eierskap til spillet. Med andre ord, ta kontroll. Og bli organisert.

Når du hører proffe snakke om å «planlegge en hånd», mener de at man bør forutse alt som kan skje om man tar i betraktning en motstanders spillestil på hver budrunde som skal komme. Du må både følge spillereglene og lage dine egne underveis. Hvis du spiller i henhold til et sett med memorerte retningslinjer, vil du sjelden tjene noen penger. Lær å ta kontroll over hendene dine for å maksimere verdien du kan få under ulike forhold (antall motstandere, cash eller turneringer, størrelse på stack og innsats, osv.) når du spiller.

Straks du tenker forbi pott-odds og sannsynligheter og begynner å organisere tankene dine for hver enkelt hånd, vil du kunne bli en tenkende, strategisk spiller. Og denne tilstedeværelsen, denne intensjonen, påvirker svært mange andre beslutninger – for eksempel, hvordan du spiller mot maniacs, hvordan du kan vinne med suboptimale kort,

hvordan du spiller linjer med optimal FV, hvordan du blir komfortabel med ulike spillformater, hvordan du bygger opp en bankrull, eller hvordan du unngår bobler.

Hvorfor klarer alltid de samme proffe spillerne å kjempe seg gjennom hundrevis av spillere og komme seg til finalebordet i store turneringer? For dem er ikke håp en strategi. Disse spillerne vet hvordan man spiller – og planlegger – for å vinne.

Du kan lese mer i bokasinet Den komplette guiden til poker.