Overlev i en pokerturnering

De fleste pokerturneringer som vises på TV er store Texas hold’em-turneringer. For den uinnvidde ser all poker likt ut. Men alle turneringsstrukturer har unike vendepunkter som krever presise strategier for hver fase (disse er ikke relevante i cash games).

 

Sprekk boblen

“Boblen” refererer til den siste spilleren som ryker ut uten å få noen premiepenger. I “boble-fasen” spiller folk mer tight for å sikre seg noe av premiepengene. Aggressivt spill her kan vinne deg mange sjetonger.

 

Hold ut mot ante

Ante er en annen form for tuvnget bud i tillegg til blinds som er vanlig i turneringer. Ante kommer i spill ved høyere blinds-nivåer. Hvis du har liten stack og/eller aldri får noen gode kort, kan blinds og ante spise stacken din og presse deg ut av turneringen. Prøv å doble stacken din, samtidig som du unngår å sløse bort sjetonger.

 

Gjør smarte bud

Blinds og ante blir stadig høyere. Verdien av å få med seg disse pengene kan være enorm, særlig i senere stadier. Du ønsker å stjele flere blinds, noe som er lettere i sene posisjoner.

 

Størrelsen teller

Bet sizing er ofte mindre kaotisk i turneringer enn i cash games. De fleste åpningsbud er omtrent 2,5 ganger så store som blindsen – eller dobbelt så store i senere stadier.

Du kan lese mer i bokasinet Den komplette guiden til poker.