Minecraft: avkjølende shadere!

Slik får du Minecraft til å se fantastisk ut

Minecrafts enkle design gjør at spillet aldri vil føles utdatert. Der andre spill forsøker å bergta oss med fotorealisme og digre filmsekvenser, har Minecraft forblitt blokkete, simpelt og supert. Og det er spillet tjent med. Vi kan smile mot de som bruker alle sparepengene sine på å oppgradere datamaskiner, vel vitende om at vi når som helst kan vende tilbake til Minecraft, hvor det ikke har noe å si hvordan ting ser ut.

Men hva om du plutselig lot deg friste av den mørke siden? Hva om du ville fortsette å grave, men denne gangen i en utrolig vakker spillverden. Det finnes vel grenser for hva man kan gjøre med et spill som handler om å grave i jorda?

Gjør deg klar til å bli overrasket. En shader er en type modifikasjon som lar deg endre spillets utseende, uten å forandre det som gjør Minecraft til Minecraft. Ved å bruke shadere kan du plutselig få fotorealistisk lys, motion blur, eller til og med redusere lagg. Du har antagelig lagt merke til bildene til høyre allerede, og det er lett å se at Minecraft ser helt annerledes ut med de rette shaderne.

Du vil finne en rekke fantastiske bilder strødd rundt i dette nummeret – disse er tatt med noen av våre favoritt-shadere. Vi ønsker å vise at det kan være mer enn firkantede soler og tykke skyer i Minecraft. Best av alt er at det er utrolig lett å få spillet til å se slik ut. På høyre side finner du en enkel steg-for-steg guide som hjelper deg med å bruke shadere. Du kan derimot kun bruke de i PC- og Pocket Edition-utgavene av Minecraft. Spiller du på konsoll får du heller ta fantasien i bruk.

En liten advarsel: Noen av shaderne krever virkelig kraftige prosessorer for å fungere skikkelig, så det kan godt hende du må oppgradere datamaskinen din du også – akkurat som de vi lo av tidligere. Et annet problem er at PC-utgaven av Minecraft vanligvis kun bruker 1GB med RAM. Dette holder i massevis når du kjører spillet i sin vanlige form. Men du trenger mer kraft hvis du skal bruke shadere. Derfor har vi også gitt deg en guide som hjelper til med det å sette av mer minne til Minecraft. Ikke vær redd, hvis du synes det høres kjedelig og komplisert ut – det er latterlig lett.

Selv om det er sommer, har vi valgt å ta i bruk en rekke snødekte og vinterlige Minecraftkart for å sette et herlig, avkjølende preg på spillopplevelsen. Du kan finne de forskjellige nedlastningene spredd rundt omkring i dette nummeret, og med det er det ingenting som hindrer deg i å eksperimentere for å skape skikkelig god vinterstemning i Minecraft!