Landmine

Dette hemmelige verktøyet svir av fett og styrker og former armene slik du aldri før har sett det.
Sexbombekropp på vei!
Marissa Gainsburg

Advarsel: Det kan finnes en skjult anordning plantet et eller annet sted på treningssenteret ditt. Den er helt unyttig, til den blir aktivert. Og … boom! Dynamitt.

Vi snakker om landminen, et metallfundament som omgjøres til et kraftig styrketreningsverktøy for hele kroppen når det festes til en vektstang. «Landminen beveger seg flytende i en bue, og angriper kjernen og de mindre støttemusklene gjennom en hvilken som helst øvelse», sier personlig trener Ben Bruno i Los Angeles, som laget dette programmet eksklusivt for Women’s Health. «Dessuten legger den veldig lite press på leddene, noe som senker risikoen for skade.» Det er fordi den ene enden av vektstangen er forankret til gulvet, slik at stangen kan lede kroppen din gjennom den korrekte bevegelsen. Skinnleggene dine holder seg vertikale i underkroppsøvelser, og overkroppen forblir høy og strak i øvelser for overkroppen, noe som beskytter knærne og ryggen. «Det er som en vektstang med støttehjul», sier Bruno. «Det tvinger deg til å holde kroppen på linje, så du lærer korrekt teknikk med det samme.» En bonus til: Å holde den tunge stangen gjennom hver øvelse utfordrer all muskulaturen i armene fra skuldrene til underarmene, slik at du får magre, lange biceps. Klar for å prøve? Jepp, tenkte meg det.

«Æhh, hvor i all verden…?»

Ikke sikker på om treningssenteret ditt har en? Hold utkikk etter noe som ser ut som en plate med et smalt metallrør festet til toppen av den. Du plasserer den ene enden av en vektstang inne i dette røret, noe som gjør at du kan bevege stangen i alle retninger fra den motsatte enden. Hvis det ikke finnes noen, så bare lag noe som likner på en landmine: Press et sammenbrettet håndkle inn i et hjørne av rommet og still den ene enden av en vektstang mot det og – voilà! du har det samme.

Mestre minen

Ingen grunn til å liste seg frem! Gå selvsikkert inn i ukjent territorium med disse nybegynnerrådene.

1. Start lett

De fleste vektstenger veier 20 kilo i seg selv. Det minkes noe når de blir forankret i gulvet, men det utgjør likevel en belastning.  Begynn med en tom stang til du føler deg trygg, deretter legger du på vekt med 2,5 kg om gangen.

2. Gå nært

Stangen bør så vidt streife kroppen din (avhengig av øvelsen kan det være skulderen, brystet, hoften eller skambeinet) i begynnelsen av øvelsen. «Er du for langt unna, treffer du ikke alle musklene du skal aktivere», sier Bruno.

3. På hæla 

Legg vekten på hælene i alle øvelser for å aktivere kroppens bakre kjede (altså setemuskler og hamstrings). Da legger du mindre press på korsryggen og setter i gang baksiden i stedet for kun musklene på forsiden av lårene.

Du kan lese mer i bokasinet Women’s Health treningsguide 2018.