Lad opp forbrenningen

Dette to-for-én-kardio- og styrkeprogrammet får opp farten på forbrenningen og gjør deg slankere mens du bygger muskler.
Lindsey Emery

Ketchup eller sennep? Flate sko eller høye hæler? Facebook eller Twitter? Det evige spørsmålet kardio- eller styrketrening er like vanskelig å forstå. Kardiotrening er kjent som en kaloriknuser, mens styrketrening bygger muskler og øker forbrenningen. Men du er ikke nødt til å velge side: Et program som eksperter har kalt metabolsk kondisjonering, gir det beste av begge.

Ved å kombinere korte, høyintensive treningsperioder, lite til ingen hvile mellom øvelsene og bevegelser for hele kroppen, kombinerer metabolsk kondisjonering styrke, kraft og kardiovaskulær utholdenhet i én treningsøkt, sier Frank Salzone, treningsinstruktør for Equinox i New York City. Det bidrar også til å forbedre musklenes evne til å bruke energi under treningen, slik at du kan presse deg hardere og få bedre resultater over tid.

Lyder det for godt til å være sant? Det er ingen gimmick: En studie i International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism fant at kvinner som gjennomførte en 10-øvelses styrkerunde, hadde 13 prosent høyere oksygenopptak (eller EPOC, som måler energien som brukes til å vende kroppen tilbake til en hviletilstand) tre timer etter trening enn en kontrollgruppe. Dessuten var hvilestoffskiftet (mengden kalorier som forbrennes under hvile) deres fremdeles forhøyet 16 timer senere.

Alt dette tatt i betraktning er det ingen overraskelse at metabolsk kondisjonering innføres i stadig flere treningsprogrammer – blant annet Equinox’ MetCon3-time, som ga inspirasjon til denne treningsøkten av Salzone. Klar til å fyre opp forbrenningen og stramme opp hele kroppen? Start her.

Du kan lese mer i bokasinet Women’s Health treningsguide 2018.