Krigsåret 1944

De alliertes dominans fortsetter. De lykkes med D-dagen, på østfronten, Filippinene og med det burmesiske felttoget.

Ved starten av 1944 begynte de allierte å se at krigen kunne ende i seier. En vellykket framrykking nordover i Italia presset tyskerne bakover til Gustavlinjen. I England ferdigstilte generalene planene for invasjonen av Normandie, som skulle skje i juni. På østfronten jaget Sovjetunionen fienden ut av landet før de inntok Polen.

I Stillehavet vant general MacArthur og hans allierte tropper fra USA, Australia, New Zealand, Nederland og flere øystater i Stillehavet strategiske seire. De fortsatte avansementet i felttoget på Ny-Guinea og under Operasjon Cartwheel, der målet var å nøytralisere de japanske styrkene og etablere baser der man fikk Japan innenfor rekkevidde.

Den japanske offensiven i Myanmar ble slått tilbake, selv om USA ble tvunget til å trekke bombeflyene tilbake fra Kina. Invasjonen av fem strender i Normandie var avgjørende, og allierte tropper rykket fram gjennom Nord-Frankrike til den tyske grensen. I et siste forsøk iverksatte tyskerne en kjempeoffensiv i Ardennene. Offensiven ble kostbar for de allierte, men den ble ikke mer enn en forsinkelse på veien til Berlin.