Hengende hager i London

Tenk å vandre over Themsen gjennom en grønn oase!

Blant skyskrapere og travle gater i Englands hovedstad er man i ferd med å konstruere en ny grønn oase.  «Hagebroen» vil gi fotgjengere en naturskjønn park over elven Themsen i London. Rundt 2 500 kvadratmeter av broen vil bestå av 270 trær, 2 000 busker, henge- og klatreplanter, over 22 000 hardføre stauder, bregner og gress.  Gangveien vil belyses av minst 64 000 lyspærer. Hver art har blitt valgt spesielt på grunn av sin robusthet og egnethet for dette miljøet, og landskapsarkitekter har sørget for at man har de riktige forholdene for de forskjellige artene. Når dette skrives, venter man fremdeles på at prosjektet skal bli endelig godkjent.

Håpet er å kunne begynne byggingen i 2016 med planlagt åpning i 2018. En slik konstruksjon vll skape en grønn forbindelse mellom Nord- og Sør-London.

«Hagebroen» vil være en fargerik park som både store og små, mennesker og dyr kan nyte.

Supersterkt beskyttende lag

Karbonstålføttene og undersiden av «hagebroen» vil bli belagt med en legering av kobbernikkel, et materiale som også er kjent som kupronikkel. Dette er lagd av en liten prosentdel nikkel, litt jern og mangan. Dette brukes ofte som belegg på båter og oljerigger fordi det beskytter svært godt mot korrosjon forårsaket av sjøvann. Det bidrar til å hindre at broen ruster. Det vil også gjøre broen sterkere, og med sin varme farge vil den framstå bedre visuelt. Det vil kreve mer enn 240 tonn med kupronikkel for å dekke den 366 meter lange gangveien, men med sin beskyttende kvalitet vil den kreve lite vedlikehold.

Prosjektet har hatt problemer med finansieringen og det er nå uvisst om det kan bli gjennomført.