Bli kvitt pondusen

Har du en bilring for mye? Ta det rolig. Introduser disse enkle ekspertrådene gradvis, og se magen krympe.

Elver skaper daler. Kontinenter flytter seg. Fyren i sete 23F har kapret armlenet. Før vi vet ordet av det, blir små endringer til sammen store forandringer. Samfunnsforskere kaller det «snikende normalitet». Det er dårlige nyheter når det gjelder klimaendringer – og for ølmagen din. Men det er gode nyheter når du ønsker å bygge en slankere, sterkere kropp. Dramatiske endringer i kostholdet, som å kutte hundrevis av daglige kalorier, kan senke forbrenningen og øke sannsynligheten for at du sprekker med et smell. Små endringer gjør ikke at kroppen girer ned, og det blir enklere å gå ned i vekt.

Det hevder dr. Scott Kahan, som er direktør ved National Center for Weight and Wellness i Washington, D.C. og ansatt ved Johns Hopkins University i USA. Han er en av mange eksperter vi har konsultert i arbeidet med å utarbeide disse babyskrittene som tar deg til verdens ende.

Forskning har vist at den beste måten å gå fram på når du skal legge om mat- og treningsvanene dine for å gå ned i vekt, er å ta det rolig. Konsentrerer du deg om én endring hver uke, kan det resultere i at du går ned fire ganger så mye i løpet av en firemånedersperiode enn dersom du velger en tradisjonell diett og tilhørende treningsopplegg. Det viser en studie publisert i Annals of Behavioral Medicine. En annen studie publisert i tidsskriftet Eating Behaviors viste at store forventninger til en diett kan føre til jojoslanking. Konsentrer deg derfor om å ta små skritt på veien mot store resultater som varer. Begynn med å teste ut disse drahjelperne i løpet av de kommende ukene. Legg til noen få av gangen, og du vil gå ned i vekt uten at du engang merker det.