Aldri mer søvnløs

Ligger du søvnløs og vrir deg i sengen om natten? Her får du løsningen på problemet.

Uansett om du synes det er vanskelig å sovne, eller om du sovner som en stein for så å våkne grytidlig om morgenen, er det å ligge våken og høre sekundene tikke av sted en tortur alle med søvnforstyrrelser kjenner godt. På sikt er det beste du kan gjøre å følge rådene i denne boka, men mens du jobber med å få rutinene på plass, kan du teste ut akutthjelpen vår.

Dette skal du ikke gjøre

Ikke se på klokken til stadighet, du får bare panikk hvis du ser at du har ligget lenge våken. Har du en tendens til å våkne om natten, er det lurt å snu klokken så den står med baksiden mot deg.

Ikke drikk noe som inneholder koffein eller sukker, som varm kakao. Det virker stimulerende på kroppen, og sjansen er større for at du ikke får sove.

Prøv å ikke snakke med partneren din – selv om han eller hun også skulle være våken. En samtale er stimulerende, og sannsynligvis blir dere liggende våkne etterpå begge to.

Ikke skru på skarpt lys, da blir hjernen din lys våken. Dersom du vil stå opp for å lese, bør du prøve å bruke dempet lys, eller stille lampen så den ikke lyser rett på deg.