Bli en kondiskonge

Kondisjonstrening er på mange måter den enkleste formen for trening som finnes. Hopp på sykkelen, knyt joggeskoene eller hopp i bassenget, og du er i gang. Men vil du bruke kondistrening som et effektivt hjelpemiddel for å gå ned i vekt, er det noen flere ting du må vite om. I dette kapittelet kan du lese om hvordan du kan få mest mulig ut av øktene dine for å forbrenne mest mulig fett.

La oss få én ting på det rene først som sist: Utholdenhetstrening kan være bra både for den fysiske og den mentale helsen din, i tillegg til at den kan få deg til å føle deg bedre. Men om målet er å gå ned i vekt, må du ha en smart tilnærming til denne treningsformen. Oppskriften er å gjøre øktene korte og intense, uansett om du trener utendørs eller på et treningssenter, om du sykler, løper eller svømmer. Du må presse deg så hardt at du får høy puls og kommer langt ut av komfortsonen din. Den beste måten å få til det på er gjennom høyintensitets intervalltrening (HIIT).

Dette skal vi forklare mer om i neste kapittel, men først vil vi forklare hvorfor langkjøringsøkter ikke er det beste om du vil ned i vekt. Om du forgjeves har forsøkt å gå ned i vekt før, har du sannsynligvis begynt å jogge eller sykle, og sikkert begitt deg ut på lange treningsturer. Men selv om både sykling, løping og svømming med jevn intensitet over lengre tid har mange helsemessige gevinster, er ikke maksimalt vekttap en av dem. Det er fordi du ikke presser hjerte, lunger og muskler hardt nok til at kroppen begynner å bruke fettcellene som energikilde.

I tillegg er det lett å ødelegge ved å spise en stor porsjon pasta eller andre karbohydrater etter løpeturen, noe som resulterer i at du inntar flere kalorier enn du forbrenner. Og det er ikke en effektiv måte å gå ned i vekt på, fordi du må forbrenne flere kalorier enn du inntar for å tvinge kroppen til å oppgi fettlagrene sine. Så dersom du har lyst til å legge ut på en god, gammeldags kondisøkt, men samtidig vil gjøre den om til en skikkelig fettforbrenner, er det bare å holde seg til rådene i dette kapittelet.

Du kan lese mer i bokasinet  7 regler for drømmekropp fra Men`s Health

.